1988
post-template-default,single,single-post,postid-1988,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Decidim Vila-seca presenta alegacions a la regulació de VMP

El passat 20 d’agost, l’equip de govern, mitjançant un edicte d’alcaldia, va fer una proposta d’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), és a dir, el que es coneix popularment com a patinet elèctric, una solució a la mobilitat de proximitat molt a tenir en compte perquè es tracta d’un vehicle econòmic i ambientalment sostenible.

Si bé és cert que no es tracta de cap modificació de l’ordenança, sinó de simples recomanacions d’ús sense caràcter sancionador, mentre s’espera una regulació estatal que potser no arribarà, l’equip de govern, actuant a la inversa de com s’està regulant a la majoria de municipis dels país, ha decidit enfocar-ho des d’un vessant més  lúdic, suggerint la circulació d’aquests vehicles per les voreres i que puguin fer-ne ús canalla de dotze anys. D’aquesta manera, s’equiparen els patinets elèctrics a joguines, quan realment estem parlant de vehicles elèctrics que poden agafar una velocitat considerable i en la majoria de casos son una solució de mobilitat per anar a la feina o desplaçar-se en distàncies mitjanes (per anar del barri de la formiga al CAP, per exemple).

Per aquest motiu, des de Decidim Vila-seca – AM, hem presentat al·legacions a aquest edicte, on demanem:

  • Que aquests vehicles circulin per la calçada i no per les voreres (l’edicte proposa el contrari), evitant les més que probables col·lisions amb els vianants.
  • Que puguin circular per totes les vies de límit màxim 50 km/h (la proposta ho limitava a vies de màxim 30 km/h, de manera que podran circular per la calçada de tot el nucli urbà del municipi).
  • Que els usuaris dels patinets tinguin, com a mínim, 16 anys, en lloc dels 12 que pretén la proposta de regulació, ja que es tracta d’un vehicle, no d’una joguina, i cal un mínim de maduresa per fer-ne ús.
  • Que en tots aquells àmbits no previstos per l’edicte sigui d’aplicació la mateixa regulació ja existent per les bicicletes, consolidant la categoria de vehicle dels VMP.

Amb totes aquestes propostes, volem facilitar l’ús dels VMP com el que són, un vehicle econòmic, sostenible i adreçat a aquelles persones que poden trobar-hi una solució a les seves necessitats de mobilitat.

A més, també creiem que hauríem de regular el més aviat possible aquest àmbit mitjançant una ordenança, com ja han fet la majoria de ciutats i grans municipis del país. No podem esperar a què arribi una regulació estatal ni ens podem amagar en un buit legal fins que arribi una desgràcia per moure’ns: és un àmbit que ja és una realitat i cal afrontar-lo amb la responsabilitat que comporta gestionar el govern municipal.

Post a Comment