1804
post-template-default,single,single-post,postid-1804,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Demanem catalogar i protegir la Festa dels Reis d’Orient de Vila-seca

Una de les festes i tradicions amb més seguiment, estima i acceptació popular a Vila-seca ha estat, de fa anys, la dels Reis d’Orient. Sigui per tot allò que representa per la canalla, sigui pels valors que s’hi promouen o per la singularitat que té en el nostre municipi, aquesta festivitat ha quallat en l’ADN de Vila-seca. I no només això, sinó que ho ha fet amb unes característiques que la fan única. El repartiment dels regals a cavall la mateixa nit de Reis i, sobretot, la tradicional «estirada de corda» fan que la Nit de Reis sigui especial a casa nostra.

Com tota tradició o festivitat, la dels Reis també corre el risc de perdre la seva essència, desaparèixer o, fins i tot, quedar en l’oblit. A Catalunya són moltes les tradicions i festes que compleixen aquestes característiques (l’estima i el seguiment, la singularitat i els riscos futurs) i, per això, es va promoure des de la Generalitat de Catalunya la creació del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

En aquesta moció demanem que l’Ajuntament de Vila-seca iniciï els tràmits per sol·licitar la inclusió de la Festa dels Reis d’Orient en aquest Catàleg Festiu. Aquesta inclusió pot ajudar a preservar, posar en valor, difondre i fer créixer la festivitat en qüestió; ja que obliga, en certa forma, a les administracions públiques a tenir especial cura, difusió i documentació d’aquest tipus de festes. És, també, un primer pas per poder assolir, si escau, un «Reconeixement Especial». Aquest va ser el cas, per exemple, del Cós de Sant Antoni; que l’any 2010 va rebre el reconeixement d’Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional.

 

Us convidem a llegir la Moció en la seva totalitat:

Download the PDF file .

Post a Comment