1696
post-template-default,single,single-post,postid-1696,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Demanem una Escola Oficial d’Idiomes a Vila-seca

Vila-seca és la única ciutat universitària de Catalunya que no compta amb un equipament d’aquestes característiques.

L’aprenentatge d’idiomes ha esdevingut quelcom molt important en el món actual en el qual vivim. Resulta imprescindible aprendre, com a mínim, una segona/tercera llengua per a molts àmbits de la vida i del desenvolupament humà.

A Catalunya, l’aprenentatge d’idiomes fora dels plans d’estudi obligatoris és una pràctica molt estesa. Els ensenyaments d’idiomes de règim especial, com s’anomenen, són funció de les escoles oficials d’idiomes. A la nostra comarca podem trobar una seu de l’EOI a Tarragona, creant la necessitat de desplaçar-se a aquells usuaris que en volen fer ús. Si bé altres ciutats properes també en disposen, les places són limitades i els ciutadans i ciutadanes de Vila-seca es troben amb el problema afegit de no disposar d’una seu al municipi que els hi permetria l’accés de forma més còmoda.

Moltes de les seus de l’EOI es troben en municipis d’un volum de població similar o menor al de Vila-seca. Cal destacar el fet que Vila-seca és la única ciutat universitària de Catalunya que no disposa d’un servei com aquest.

Per tots aquests motius, Decidim Vila-seca – Acord Municipal proposem al Ple de l’Ajuntament la realització d’un estudi dels espais municipals disponibles que podrien acollir una seu de l’EOI i, en acabat, sol·licitar formalment al Departament d’Ensenyament la implantació d’una Escola Oficial en aquests espais. En cas de resposta negativa, proposem treballar per poder disposar d’un aulari depenent d’una EOI principal veïna, amb un partida pressupostària pròpia als pressupostos de 2018 per a l’adequació o construcció dels espais necessaris.

Us adjuntem la moció:

Download the PDF file .

No Comments

Post a Comment