1012
post-template-default,single,single-post,postid-1012,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

En defensa del territori: diguem NO al Pla de Conca de l’Ebre

El Govern de l’Estat en funcions ha aprovat recentment el Pla de Conca de l’Ebre obviant les recomanacions previstes en els estudis científics i tècnics aportats durant el procés d’elaboració del Pla. Així, el PCE preveu reduir per sota dels mínims recomanats per tots els experts els nivells de cabal d’aigua del riu Ebre al seu pas per terres catalanes i a l’arribada al Delta. El Pla preveu subministrar aigua de l’Ebre a 460000 hectàries de regadiu i construir fins a 56 embassaments en tota la conca, deixant el nivell del mal anomenat cabal ecològic en 3100 hectòmetres cúbics per al Delta de l’Ebre (lluny dels entre 7100 í 12500 hm3 reclamats per la Plataforma en Defensa de l’Ebre i per la Generalitat).

Des de Decidim Vila-seca ens oposem frontalment al PCE ja que no garanteix la supervivència de l’Ebre, ans el contrari, la posa seriosament en risc. El fet que el Pla prevegui la meitat de tota l’aigua de regadiu contemplada al conjunt de la Unió Europea i també la meitat dels embassaments ens sembla una desproporció flagrant. Considerem que són aquests tipus d’agressions de l’Estat cap al territori català les que fan encara més necessària la independència de Catalunya per tal que, com a país sobirà, tinguem potestat d’opinió i decisió dins la UE.

Per tot plegat i amb l’ànim de defensar el territori, ens sumem a la convocatòria de la gran manifestació prevista pel diumenge 7 de febrer a Amposta.

No Comments

Post a Comment