869
post-template-default,single,single-post,postid-869,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Josep Poblet i CiU Vila-seca impedeixen que el municipi s’adhereixi a l’AMI

Doncs sí. Josep Poblet, l’alcalde de Vila-seca i també President de la Diputació de Tarragona, i la resta de regidors de CiU Vila-seca, han impedit que l’Ajuntament s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència. Ho han fet, abstenint-se en la votació de la moció presentada per Decidim Vila-seca, facilitant així que els Grups netament contraris al procés d’independència bloquegessin la proposta amb els seus vots contraris.

El Grup Municipal de Convergència es desmarca, així, de la línia general del seu partit arreu de Catalunya. De fet, Poblet afirmava al plenari: «No accepto tocs del meu partit». Cal recordar que, a hores d’ara, 720 dels 948 municipis de Catalunya formen part de l’AMI. S’inclouen entre aquests 720 (que representen un 76% dels municipis del país) la immensa majoria dels Ajuntaments amb una presència rellevant de regidors de CiU. De fet, aquest partit ha donat gairebé en la totalitat dels casos, el seu suport a l’adhesió a l’AMI -entitat que, per altra banda, presideix actualment-. Però a Vila-seca, tot és diferent.

A Vila-seca, Josep Poblet i els seus regidors excusaven davant del Ple la seva postura contrària a l’adhesió a l’AMI argumentant que aquesta no representaria la transversalitat que s’espera d’un Ajuntament. Però, el passat 24 de maig, l’hetereogeneïtat de la societat vila-secana va dibuixar un Ple Municipal amb unes majories a priori clares. I, diem a priori, perquè CiU era comptada en el bàndol independentista; però no. I aquest Ple sorgit de les eleccions municipals passades, democràticament elegit, representa la totalitat de la societat vila-secana i és, per tant, legítim que es posicioni en nom d’aquesta. Els arguments de Poblet són dèbils, interessats i oportunistes, com a mínim. Són, de fet, tan poc de pes, que no els donen la valentia suficient com per a votar en contra.

La realitat és força més senzilla que la justificació que ens dóna el Grup Municipal de CiU. La realitat és que, un cop més i per enèssima vegada, Josep Poblet prioritza els interessos electorals per damunt dels interessos de país. L’Alcalde, situa en una banda de la balança el pes dels vots que pot perdre adherint-se a l’AMI i, a l’altra banda, el pes del rèdit polític que en pot treure de prendre la decisió contrària. I, fet això, escull mantenir-se al marge, un cop més i per enèssima vegada, d’un procés transversal, democràtic, pacífic, integrador i il·lusionador com és el que està duent a terme Catalunya. Ell, Josep Poblet, manté un cop més les institucions vila-secanes a banda i neda en el mar de l’ambigüitat que li permet acontentar el ventall complet dels seus votants, fallant així al projecte del seu partit, del seu país i del seu propi àmbit personal. Un cop més i per enèssima vegada, la cadira és el motiu.

Ens entristeix haver d’escriure aquestes frases. Us volem explicar la realitat del que porta a la presa de decisions com aquesta, de mantenir-nos fora de l’AMI. Però també és cert que és trist haver d’acceptar una realitat com aquesta quan ens és tant propera. Nosaltres, duiem la proposta d’adhesió a l’AMI  al nostre programa; l’hem presentada i l’hem votada favorablement. Però no ha pogut ser, com potser no podrà ser en altres casos. En allò que no depèn de nosaltres, en allò que la ciutadania ha deixat en mans d’altres, no podem fer més que treballar de valent i pressionar per a aconseguir eixamplar les majories que en permetin la seva materialització. Per això us demanem, que reflexioneu sobre el vostre vot i sobre la coherència dels diversos representants polítics de Vila-seca. Nosaltres som i serem coherents amb el nostre ideari i mai, mai, el supeditarem a interessos personals o electoralistes. Perquè si una cosa depèn de nosaltres, és seguir presents, alçats i valents; determinats per conviccions que, a nosaltres, sí que ens importen. Seguirem treballant i construïnt en positiu, des de l’Ajuntament i arreu, per aconseguir un estat propi inclusiu, més social i pròsper, en benefici de tota la ciutadania de Vila-seca.

No Comments

Post a Comment