1148
post-template-default,single,single-post,postid-1148,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Justificació de votacions: Ple Municipal de febrer 2016

A diferència de com venia sent habitual fins les darreres eleccions municipals, en aquest mandat són moltes les mocions i propostes que se sotmeten a votació en els Plens de l’Ajuntament. Un cop més, per tal de fer més entenedors els sentits de vot en cadascuna de les mocions i dels acords, us expliquem el per què hem votat a favor o en contra en cada cas.

En aquest darrer Ple, el passat 26 de febrer, hem votat contràriament a dues propostes que s’enfronten radicalment amb el model territorial i de país que defensem des de Decidim Vila-seca i amb els quals, en anteriors Plens i en el propi Programa Electoral ja havíem expressat el nostre descontent.

En primer lloc, la proposta de pròrroga del Conveni entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal mitjançant el qual l’Ajuntament cedeix la gestió dels Serveis Socials a aquest ens supramunicipal. Ho hem expressat anteriorment (en podeu llegir més extensament en publicacions anteriors) i ho seguim defensant: serà només des d’una gestió dels serveis socials de proximitat, feta a mida pel i des del municipi, emmarcada en un Pla Integral d’Acció Social i en una estratègia i visió de treball a llarg termini, que s’aconseguirà un acompanyament a les persones i les famílies del municipi d’acord amb les seves necessitats reals. Per tant, prorrogar l’externalització d’aquesta gestió és un greu error, a banda d’una il·legalitat en municipis majors de 20000 habitants, tal i com estipula la Llei 12/2007.

Per altra banda, en aquest mateix Ple ens hem posicionat un cop més contràriament al projecte de BCNWorld, dels CTIs o de modificació del PDU del CRT. Sí, el nom no fa la cosa. Seguim defensant la gestió del CRT que suposi una continuïtat i millora d’un model turístic familiar, sense casinos, sense agressions flagrants al medi ambient i al paisatge. Seguim defensant un model econòmic basat en el coneixement, que defugi la creació de llocs de treball precaris emparats en l’emergència social i que busqui solucions més enllà d’això per a crear feina de qualitat a mitjà i llarg termini. El model BCNWorld no és el nostre model i encara menys en un territori que no té més capacitat per absorbir-lo. Per tot plegat, ens n’hem posicionat reiteradament en contra.

En aquest mateix Ple hem presentat, des de Decidim Vila-seca, dues mocions. Per una banda, la moció d’ajuts al monitoratge d’alumnes amb necessitats educatives especials (que us presentàvem recentment). Aquesta Moció va comptar amb el suport de tots els 5 Grups de l’oposició i no es va aprovar pel vot contrari de CiU. L’argumentació d’aquests és que l’Ajuntament no té competències per a fer-ho, però sobretot que no hi ha casos que ara mateix es trobin en aquesta situació. El propi Ajuntament es contradiu i sap que sí que pot actuar, com de fet ja fa, en els casos en què ho cregui oportú i cap Administració competent actuï. Per altra banda, l’Ajuntament hauria de saber que existeixen casos dictaminants inclús com a greus que es troben en aquesta situació ara mateix a Vila-seca. Resulta vergonyós.

Pel que fa a l’altra Moció de suport a les Petites i Mitjanes Empreses (PIMES) que pretenia impulsar un Pla Local de suport a aquestes, així com garantir la lluita contra la morositat en el pagament a tercers (subcontractacions) també va rebre el vot contrari del Grup Municipal de Convergència, al·legant que es trobava al límit de la Llei. Res més lluny de la realitat, properament exposarem públicament la base jurídica que sostenta aquesta Moció. En qualsevol cas, hem de lamentar un cop més que el Govern Municipal defuig les propostes que vénen dels grups de l’oposició per acabar, en alguns casos, impulsant-les com a iniciatives pròpies.

Si tens qualsevol dubte o suggerència, no dubtis en fer-nos-el arribar.

Download the PDF file .

No Comments

Post a Comment