1259
post-template-default,single,single-post,postid-1259,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Justificació de votacions: ple municipal d’abril 2016

Una vegada més, aquest mes hem assistit a un maratonià Ple ordinari de l’Ajuntament de Vila-seca. S’hi produïen fins a onze votacions diferents, de les quals deu eren mocions presentades pels grups de l’oposició. Aquesta no deixa de ser una bona notícia, de la qual ens congratulem, ja que pràcticament la totalitat dels grups de l’oposició segueixen treballant intensament per la millora del Municipi.

Per part de l’Equip de Govern, en aquest Ple presentaven la primera ampliació de Pressupost i la modificació de les bases d’execució pressupostàries. Com hem denunciat altres vegades, l’Equip de Govern segueix una política econòmica basada en dos fets que des de Decidim Vila-seca reprovem. Per una banda, la manca de previsió pressupostària que fa que, per exemple, el passat any 2015 assistíssim a un total de quatre ampliacions de pressupost (i que passats 3 mesos de 2016 ens porta a una modificació equivalent pràcticament al 10%). Per altra banda, aquestes ampliacions es donen pel fet que efectivament l’Ajuntament disposa dels recursos econòmics suficients, però en canvi els destina pràcticament en la seva totalitat a partides relacionades amb les infraestructures. Decidim Vila-seca vam reclamar en aquest Ple que aquestes ampliacions de pressupost tinguin el seu efecte també i de forma molt significativa sobre les partides de serveis socials. Malgrat tot, l’Equip de Govern va obtenir el suport de CiU, Ciutadans i PP per a aprovar aquesta modificació de pressupost.

 

Mocions dels grups

Pel que fa a les mocions presentades per la resta de grups del consistori, caldria analitzar per separat les mocions d’àmbit estrictament local i les mocions d’adhesió a campanyes i moviments o bé declaracions institucionals.

En el primer cas, ens ha estat difícil poder recolzar algunes de les mocions presentades, malgrat poder compartir-ne en alguns casos l’essència. El grup de Ciutadans ens presentava una moció per a la dinamització del Parc de la Torre d’en Dolça (la qual cosa compartim i portem en el nostre Programa Electoral) però feia especial èmfasi en la necessitat de dinamitzar-lo a través d’activitats que creiem que no serien respectuoses ni sostenibles amb l’entorn, com ara barbacoes, servei de bar o instal·lació de labavos. El mateix grup de Ciutadans ens presentava una moció per a la implementació d’un trenet turístic entre La Pineda i Vila-seca. Si bé considerem clau la potenciació del turisme en el Municipi i la dispersió d’aquest entre tots els seus nuclis de població, creiem que no es pot començar la casa per la teulada. La nostra prioritat en aquest sentit és la de posar en valor els elements del nucli de Vila-seca que puguin representar atractius turístics i generar noves propostes per atreure-hi el turisme.

Pel que fa a les mocions de caire més institucional, des del grup de Decidim Vila-seca ens vam mostrar favorables al reconeixement institucional de l’esportista local Helena Casas, per la seva tragectòria esportiva en el ciclisme de pista. També vam compartir la condemna institucional al Govern d’Israel, malgrat no estar d’acord amb la solució presentada (el boicot institucional a empreses), la qual cosa ens va portar a abstenir-nos en la votció d’adhesió al Moviment BDS.

Al final d’aquesta publicació trobareu la justificació complerta de totes les mocions portades a votació en el Ple.

Moció presentada per Decidim

Des de Decidim Vila-seca hem presentat en aquest plenari una moció de suport a les entitats del tercer sector social a Catalunya i de reprovament a l’actitud recentralitzadora del Govern de l’Estat en la gestió dels fons provinents del 0.7% de l’IRPF.

Les entitats del tercer sector social tenen un paper fonamental en la prestació de serveis d’atenció a les persones. Aquestes entitats aporten un valor afegit, que per la seva naturalesa civil han ajudat històricament a innovar i a generar noves demandes ciutadanes d’atenció social i de salut. En aquest sentit i per garantir la viabilitat econòmica de les entitats, Catalunya ha manifestat la voluntat de gestionar els fons provinents del 0.7% per a programes socials. Malgrat això, en el transcurs dels darrers anys, Catalunya ha aportat el 25% de la recaptació estatal del 0.7% de l’IRPF i tan sols ha rebut anualment el 14% en forma de programes socials a Catalunya.

En aquest sentit, aquesta moció pretén posicionar l’Ajuntament de Vila-seca al costat de les entitats del tercer sector del municipi i d’arreu del país, així com reconeixer-ne la seva tasca diària. La moció també denuncia l’esmentada actitud del Govern de l’estat i la seva invasió de competències sobre les de les CCAA.

Ens felicitem pel fet que aquesta moció s’aprovés en el Ple de l’Ajuntament per 17 vots a favor (Decidim Vila-seca, PSC, VSEC í CiU).

 

Us deixem a continuació amb les justificacions complertes exposades al ple:Download the PDF file .

Post a Comment