Justificació de votacions: ple d’agost 2016

Recapitulem: el juliol de 2015 s’aprova un cartipàs que incompleix la llei. Un municipi de més de 20.000 habitants ha de celebrar, com a mínim, un ple ordinari cada mes. El cartipàs aprovat preveia no celebrar-ne a l’agost i al desembre, per ser època de vacances. Decidim Vila-seca, juntament amb Vila-seca en Comú, presentem un recurs de reposició, titllat per CiU d’artilleria administrativa. Per què el presentem? Per complir amb la nostra obligació d’oposició dins del marc de la norma vigent. Lògicament, se celebraran normalment els plens d’agost i desembre.

Lògicament?

El ple d’agost es convoca abans de celebrar el de juliol. En la convocatòria no s’adjunta l’acta del ple anterior, com és habitual (impossible, ja que ni s’ha celebrat). Quin motiu en donen? Dos: en comissió informativa, que han buscat una data que quadrava a tot l’equip de govern; al ple, que volen respectar les vacances dels funcionaris del consistori i poder celebrar el ple en un dia i hora que l’Ajuntament no estigui sota mínims de personal.

Un ple municipal consta bàsicament de tres parts, una primera part de desenvolupament de l’acció de govern, una segona part de debat i d’aprovació de mocions i una tercera part de control de l’acció de govern, que és el torn obert de paraules, on l’oposició tenim l’oportunitat de preguntar o fer reflexions sobre aquells àmbits de l’acció de govern que considerem oportuns. Aquella part que, al nostre entendre, és la que se’ns ha de permetre desenvolupar per complir amb la norma i amb el que és sanament democràtic.

Davant d’aquesta situació, CiU tenia dues opcions: parlar amb la resta de grups i consensuar una data a finals d’agost amb un ple que es podia limitar al torn obert de paraules, a la part de control, amb el qual la càrrega als funcionaris podia ser menor i es respectava el merescut període de vacances; o tirar pel dret, convocar el ple d’agost abans inclús de la celebració del ple de juliol i estar-nos pràcticament dos mesos sense sessió plenària.

Ens trobem amb el problema de sempre. L’equip de govern es creu en possessió de la veritat absoluta, fent bona aquella màxima del despotisme il·lustrat de “tot per al poble però sense el poble”. Si ells consideren que no s’ha de fer ple a l’agost i al desembre, veuen com un atac a la seva manera de pensar i fer que els altres només vulguem complir amb la nostra responsabilitat.

Vot favorable a la moció del PSC: Vila-seca, ciutat promotora d’una renta mínima

En l’única moció tractada pel ple, el nostre vot ha estat favorable, entenent aquesta renda com una eina clau per garantir un mínim de dignitat per a la gent del nostre país. El vot favorable es dóna després que el PSC acceptés la nostra esmena per clarificar la moció.

Correal, vell amic

“Llibertat de premsa”. De la resposta donada per l’alcalde Josep Poblet a la pregunta que ha formulat Decidim Vila-seca, n’extraiem un no ha estat bé, però ens dóna igual. Demanàvem si l’Ajuntament de Vila-seca considera efectuar alguna mesura com, per exemple, retirar campanyes institucionals efectuades al Diari de Tarragona. Lamentem profundament que el govern no hagi aprofitat aquesta ocasió per condemnar un acte d’apologia del masclisme com l’editorial del director de l’esmentat diari. Us demanem que us mantingueu atents: properament tractarem el tema com es mereix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *