1481
post-template-default,single,single-post,postid-1481,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Justificació de votacions: ple de juliol de 2016

El ple de juliol no passarà a la història com un ple important dins el mandat en el que ens trobem. De fet, el més destacable es va produir al torn obert de paraules i feia referència al proper ple d’agost, que es realitzarà aquesta mateixa setmana, el dia 4. Primer de tot cal corregir el terme emprat per Decidim Vila-seca al ple: certament, la convocatòria del ple per només 6 dies després del ple ordinari de juliol no és un acte de filibusterisme. En paraules de l’alcalde Josep Poblet després del recurs de reposició interposat per Decidim Vila-seca i Vila-seca en Comú, per realitzar el ple “peti qui peti”, l’equip de govern el va acceptar i el consistori va facultar l’alcalde per a l’avançament, dins del mateix mes, si esqueia, en períodes festius. En la seva resposta l’alcalde obvia el que és evident: l’equip de govern no té la facultat d’acceptar o no el recurs interposat: la realització de plens durant TOTS els mesos de l’any és obligatori pels municipis de més de 20000 habitants. Per tant, la convocatòria d’un ple només sis dies després de la realització de l’ordinari anterior només busca buidar el ple de contingut, tornar als enyorats plens de 10 minuts i, a sobre, intenta carregar les culpes a aquells que només volen que les coses es facin bé. En resum: despotisme. El filibusterisme, però, poder si hi tindrà cabuda el proper ple.

Les mocions presentades per Decidim Vila-seca, aprovades

Hem presentat dues mocions: la primera en solitari, demanant la dimissió del ministre Fernàndez Diaz a causa de les gravacions publicades als mitjans en les que conspirava amb el director de l’oficina antifrau de Catalunya en contra dels partits independentistes. Després del debat i la negociació amb els grups, la moció va rebre el suport de tot el plenari excepte del grup del PP.

Conjuntament amb CiU Vila-seca, hem presentat una moció en suport del col·lectiu afectat per síndromes de sensibilitat central. Aquesta moció es va presentar amb anterioritat i, després de la petició que vam rebre per part de l’equip de govern, s’ha revisat per adaptar-la encara més a la realitat vila-secana. S’ha aprovat per unanimitat.

Totes les votacions efectuades compten amb el vot favorable del nostre grup

Les set votacions efectuades al ple van comptar amb el nostre vot favorable. Volem destacar i comentar la primera, en la que es definien com a prioritàries àrees i serveis per tal de poder efectuar contractacions (encara que temporals) dins el marc de la LGPE. Si es defineixen com a essencials, entre altres, els serveis d’ensenyament, benestar social i infància i joventut, el que demanem des de Decidim Vila-seca és que es tradueixi en una realitat. Hem demanat al ple que es revisin acords duts a terme amb anterioritat en aquestes àrees. La municipalització dels serveis d’atenció social, la creació d’un consell d’infants o la moció d’ajuts de monitoratge per alumnes amb necessitats educatives especials, per citar uns exemples, no haurien de quedar en l’oblit. Si ens creiem el llistat de serveis essencials votat al ple del consistori, aquestes mesures esmentades farien un servei molt important a la ciutadania de Vila-seca.

No Comments

Post a Comment