1437
post-template-default,single,single-post,postid-1437,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Justificació de votacions: ple de juny de 2016

Algun dia havia de passar. Algun ple havia de ser relativament tranquil. I algun dia havien de sortir aprovades la majoria de les propostes presentades. És curiós, si més no, que coincideixi amb el ple posterior en què el govern ens renyava a tots els grups per presentar propostes al ple i no a les comissions. Canvi d’estratègia? Hem après a treballar correctament els grups de l’oposició en el transcurs d’un mes? Haurem d’esperar a veure com es desenvolupen els fets d’ara en endavant.

Aprovades les mocions presentades per Decidim Vila-seca

Al ple de juny hem presentat dues mocions: en defensa dels drets del col•lectiu LGTBI i de suport a la campanya Anem a mil.
La primera busca la implantació a nivell local de projectes en els diferents àmbits que marca la llei, és a dir, ensenyament, serveis socials, salut, cultura, comunicació, esport i lleure, ja que són una eina indispensable per establir les condicions per les quals els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals es puguin fer reals i efectius, contribuint a la superació dels estereotips i perjudicis que afecten negativament la percepció social d’aquestes persones. La moció s’ha aprovat per unanimitat.
En el segon cas es recolza la campanya Anem a mil. La Carta Social Europea recomana un salari mínim equivalent al 60% del salari mitjà del territori. A Catalunya, el salari mitjà al 2015 va ser de 2.136,5 euros, segons dades de l’INE difoses a mitjans de març. Això permetria a Catalunya tenir un salari mínim mensual de 1.098,77 euros amb 14 pagues per any, d’acord amb la recomanació europea. La campanya pretén avançar cap a l’objectiu d’assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferiors als 1.000 euros mensuals durant aquest mandat (no ho són, segons l’alcalde Poblet) i, sobretot, per tal que les empreses que es presentin a licitacions públiques busquin millorar les condicions salarials dels treballadors, tendint a aquests salaris de mínim.
La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de VseC i CiU, abstencions de C’s i PSC i vot en contra del PP.

11 votacions: 8 a favor, 2 en contra, 1 abstenció

De totes les votacions de les quals ha constat el ple, Decidim Vila-seca ha votat favorablement en 8 d’elles. Els vots negatius es donen en les propostes d’aprovació de pròrrogues de les concessions dels locals annexos al parc aquàtic de la Pineda i la dels aparcaments municipals. Entenem que la necessitat de pròrroga del primer cas acaba beneficiant a una empresa que ha actuat de forma incorrecta. En el segon cas, la concessió ja ha estat prorrogada en els 2 anys que permetia la concessió original, no convocant un nou concurs en aquest temps, fet que ens aboca a una pròrroga forçosa per una mala gestió de l’equip del govern.
Finalment, l’abstenció es produeix en la votació sobre la proposta de recuperar la FiM presentada per diversos grups municipals. La Fira, segons la moció, formaria part d’una proposta que es podria votar en els pressupostos participatius que s’han de realitzar a partir de l’any vinent a Vila-seca. Si bé des de Decidim compartim els beneficis de la realització de pressupostos amb una part participativa per la ciutadania, no entenem la forma en què la moció barreja ambdues qüestions. Els pressupostos participatius han de servir per a que la ciutadania decideixi quins projectes s’han d’iniciar o implementar a nivell local. Creiem que limitar els pressupostos participatius a una simple tria d’uns projectes preparats i preseleccionats pel govern s’allunya en gran mesura d’allò del que s’espera d’uns pressupostos com aquests.
Evidentment, la FiM ha estat un grandíssim valor afegit a Vila-seca. Un dels pocs projectes culturals de qualitat que es realitzaven al municipi, que el situaven al mapa, i destí de no pocs visitants. La realització de la FiM, al nostre entendre, hauria de ser per via directa, amb assignació pròpia als pressupostos municipals. Creure-hi i apostar-hi.
Ni cal dir que la moció no ha tirat endavant pel vot en contra de CiU Vila-seca. Han estat coherents amb allò que ja s’endevinava quan van fer desaparèixer la Fira: no hi creuen i no han volgut continuar amb una activitat de la qual no en podien extreure cap rèdit polític.

Post a Comment