1376
post-template-default,single,single-post,postid-1376,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Justificació de votacions: ple municipal de maig de 2016

Els plens ja no són el que eren. CiU Vila-seca s’hi troba incòmode. Prefereixen els plens als quals estaven acostumats: una bassa d’oli, tràmit de cinc o deu minuts i cap a casa. Fins i tot l’Alcalde Poblet va renyar tots els grups del consistori: “no feu més que presentar mocions al ple i poseu traves al bon funcionament de la casa”. “Els temes s’han de tractar a les comissions, que per això n’hi ha cinc”. El que no ens va recordar és allò que s’hi diu: “són comissions informatives, perquè conegueu què és el que estem fent”.

L’actuació als plens del grup convergent es podria qualificar, com a mínim, d’estranya. O bé no justifiquen la seva posició contrària al que s’hi tracta, o bé intenten justificar el seu vot negatiu tot i estar d’acord amb el contingut, resumit en un “hi estem a favor… però hi votarem en contra”. Tot i que el perquè d’aquesta actitud se’ls hauria de preguntar a ells, podem entrar a fer supòsits d’aquest desgavell: a poc a poc, la ciutadania està sent conscient que el grup de govern no és gens col·laboracionista; tot el que no estigui al seu programa de govern és refusat sense embuts, tot i que sigui una idea positiva per als interessos dels vila-secans i vila-secanes. I prefereixen no castigar la seva imatge; d’aquí l’esment a les comissions. El que s’hi tracta és més complicat que arribi a l’opinió pública.

Sabem que les eleccions els van donar la majoria absoluta, però aquesta és més estreta que mai. La resta de grups no som a govern per desenvolupar les nostres propostes, cert, però aquella mà estesa i petició de confiança que l’alcalde feia al principi de mandat no es correspon amb l’actitud que han tingut des de llavors. Tots junts podem sumar i, més enllà de colors polítics, satisfer les necessitats de la gent de Vila-seca, encara que no sigui una iniciativa pròpia. Cal procurar que TOTA la ciutadania es pugui sentir recolzada o representada.

 

El nostre vot, pràcticament favorable a totes les votacions

En aquest ple, es van produir 12 votacions. D’aquestes, 10 van rebre el nostre vot favorable.

El vot va ser negatiu en la moció presentada pel grup del PP, que pretenia reprendre des de l’Ajuntament al Parlament de Catalunya per la visita del Secretari General de Sortu, Arnaldo Otegi.

I, també, el vot va ser negatiu per la proposta de creació d’horts urbans en terrenys municipals. Entenem que la moció barreja molts conceptes que s’han d’afrontar de forma separada i no existeix una solució única. Estaríem a favor d’una proposta on l’Ajuntament, ja sigui directament o, per exemple, a través de la cooperativa, actués com a mediador per conciliar la possible demanda del sòl per cultivar i la possible oferta de sòl cultivable, de titularitat municipal o no, que pogués ser susceptible de formar part d’un programa d’aquesta mena.

 

De les mocions, en «permeten» una

Pel que fa al resultat aconseguit amb les mocions que hem presentat al ple: S’aprovà per unanimitat afegir Vila-seca en la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, visualitzant públicament el conjunt d’entitats i associacions i l’ampli ventall d’activitats que ofereixen, promovent el seu creixement i consolidació. A més, es reconeix la trajectòria i la gran tasca que fan aquestes entitats, que suposen un dels principals valors del nostre municipi.

Però CiU està en contra de la creació d’una Comissió de Festes. El regidor Segura prefereix una mesa consultiva, no representativa de la complexitat vila-secana i, sobretot, vinculada al color polític que governa. Control per damunt de democràcia i participació ciutadana.

Ara bé, l’espectacle més grotesc va venir amb el debat sobre la moció per la creació d’un Consell d’infants i Adolescents. Allò que tan bé funciona en altres poblacions, que és recomanat per fomentar la participació dels infants (igual de ciutadà que l’adult, amb opinió pròpia i massa sovint oblidat) va esdevenir en un intent de justificació, per part de la regidora Teruel, de la feina que tot just es comença a realitzar a Vila-seca en matèria d’atenció social, demostrant un desconeixement absolut sobre aquesta qüestió. Recomanem la visualització de la gravació del ple, ja que es fa MOLT complicat explicar-ho. L’absolut descontrol sobre el que es diu en la resposta, arribant a parlar de xifres de violència de gènere, quan la proposta va sobre l’educació i l’apoderament dels infants… El resum final que fa de la justificació del vot negatiu és que ara no és un tema prioritari, que cal afrontar problemes urgents en l’àmbit dels serveis socials i l’Ajuntament no disposa de mitjans econòmics ni humans per dinamitzar un consell d’infants… Endavant! Cal molta feina de l’equip de govern en l’àmbit dels serveis socials, tot just ara comencen a reconèixer que no s’hi feia tot el que es podia, tractant el problema com un tema econòmic més.

Ens han tombat totes les iniciatives que hem aportat en l’àmbit dels serveis socials, però s’han vist obligats a posar fil a l’agulla… Doncs bé, que preparin agulles i molt de fil, perquè continuarem persistint en aquest i en molts altres àmbits, com el consell d’infants, el nostre compromís és ferm i no defallirem per moltes negatives a les quals ens haguem d’enfrontar.

1 Comment

Post a Comment