1235
post-template-default,single,single-post,postid-1235,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Justificació de votacions: ple municipal de març 2016

Un nou ple i una oportunitat més per constatar que aquest mandat és especial. En una sessió que ha durat fins a la matinada s’ha fet notori el fet que CiU Vila-seca imposa la seva majoria. Una forma lícita però, al nostre entendre, certament immoral, quan són tantes les propostes centrades en les necessitats o voluntats de la ciutadania que veuen necessari rebutjar per continuar amb les seves polítiques arbitràries.

Volem destacar l’ampli consens existent entre les diverses forces de l’oposició en la majoria dels assumptes tractats al ple. Si bé el nostre sentit de vot no ha coincidit amb el de la resta de grups en dues ocasions, les argumentacions sí que ho han fet, i així es constata en el debat. Volem aprofitar, un ple més, per acostar-vos les nostres justificacions i valoracions.

Liquidació de pressupostos 2015

Tal i com li hem fet saber a l’equip de govern, en aquesta primera fase de debat sobre la liquidació del pressupost de 2015 hem de parar atenció en un aspecte essencial: de forma reincident, la partida destinada a assumptes socials es liquida per sota de la meitat d’allò pressupostat. Podríem compartir, amb matisos, la posició que és una partida que ha de tenir la previsió suficient com per a que una situació d’urgència no es pugui solventar degut a què no es fa reserva parcial, però no podem sentir-nos orgullosos, com a membres de la Corporació, de l’ús mediàtic que es fa de la partida. CiU corre a penjar-se la medalla amb una partida que defineix superior a altres ajuntaments del mateix volum d’habitants, però intenta que passi desapercebut el fet que es repeteix any rere any: la inversió efectiva en aquest àmbit és la mínima indispensable.

 

Mocions dels grups

Pel que fa a les mocions presentades pels grups del consistori, volem fer esment especial a dues de concretes: la que demanava la reclamació del deute que la Generalitat manté amb Vila-seca i la presentada per donar suport als acords de París 2015 sobre el canvi climàtic.

En el primer cas, compartim plenament que el deute entre administracions s’ha de pagar. Però volem fer esment a que la Generalitat ha anunciat que aquest deute es pagarà durant el 2016, que es el que mantenia la literalitat de la moció. A més, s’hauria d’aprofitar per reclamar el deute que el govern de l’estat manté amb la Generalitat, ja que és justament part d’aquest el que obliga a la Generalitat a mantenir-lo amb els Ajuntaments.

El nostre vot negatiu a la moció per donar suport als acords de París se sustenta en el fet que no creiem que la forma en què es realitzen aquestes cimeres es corresponguin als canvis reals que creiem necessaris per afrontar la crisi del canvi climàtic que estem vivint. Que grans líders mundials es reuneixin anualment per establir en quina mesura poden seguir contaminant ens fa allunyar-nos dels acords establerts en aquesta cimera. Calen actuacions urgents però veritablement enfocades en la reducció d’emissions i en la petjada ecològica de la societat moderna actual.

 

Resultat dispar per les mocions de Decidim

Des de Decidim Vila-seca hem presentat dues mocions al ple amb resultats dispars. Per una banda, hem aconseguit que s’aprovi, per unanimitat, l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya «No puc esperar!», promoguda per ACCU Catalunya, per facilitar que les persones amb algun problema mèdic, no contagiós, puguin utilitzar un lavabo de forma urgent.

 

Però el que ha ocorregut en el debat sobre els topalls dels regidors caldrà tractar-ho a banda. CiU Vila-seca ha intentat, de forma mesquina, donar a entendre que no està clar que incompleixin la llei. Amb la seva majoria rebutgen l’acord que els proposem i expliquen que a partir del mes que ve, ho aplicaran de «pròpia voluntat». Amb aquest acte no fan més que acceptar dues coses: admetre que incomplien la llei i demostrar que no estan disposats a tocar ni un cèntim d’allò que es van assignar, exageradament, al seu dia. Senyor Farriol: el que és nostre no es toca, oi?

 

Us deixem a continuació amb les justificacions complertes exposades al ple.Download the PDF file .

No Comments

Post a Comment