1543
post-template-default,single,single-post,postid-1543,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Justificació de votacions: ple de setembre de 2016

Aquest passat dimecres 28 de setembre ens vam trobar amb un fet inèdit en aquest mandat: es va produïr una pausa de deu minuts a meitat de la sessió. Tot responia a la gran quantitat de propostes que es van presentar per part dels grups municipals de cara a aquest plenari. Potser, només és una teoria, hi té a veure que han passat gairebé dos mesos des de l’últim ple, i potser també aquest motiu explica l’actitud tibant de l’alcalde i el portaveu de CiU Vila-seca, que sabien que tenien molta feina per endavant.

Les propostes de Decidim Vila-seca han prosperat sense cap vot en contra. La moció sobre el servei de rodalies va comptar amb l’abstenció de C’s, PP i el regidor no adscrit. Per contra, tots els membres de la corporació van votar favorablement a la moció en favor de la reparació jurídica de les víctimes del Franquisme, cosa que celebrem especialment.

En quant a les propostes dels altres grups, el nostre vot ha estat majoritàriament favorable. Hem votat, però, en contra de la modificació de les ordenances municipals per 2017 i els anys següents: es va proposar amb anterioritat a la inclusió de bonificacions en cas de famílies monoparentals, però en les ordenances presentades no s’hi reflectia.

Els grups de C’s i PSC van exposar dues mocions similars, en rebuig de la votació realitzada al Parlament de les conclusions de la comissió del procés constituent. Evidentment, el vot de Decidim va ser-hi contrari. No es pot dubtar de la majoria existent al Parlament de Catalunya, amb un mandat clar donat a les urnes. El Parlament, a més, pot debatre el resultat d’una comissió d’estudi. Tot el que vulgui evitar una cosa tan fonamental és profundament antidemocràtic.

El vot contrari també es va produir a dues propostes més del PSC: en favor de l’acord TTIP i de la descentralització de la tramitació de l’ajuntament. En el primer cas, la nostra posició no és favorable. L’acord TTIP comporta dur la globalització a l’extrem, i des de Decidim creiem en una idea basada en criteris de racionalitat, en el comerç de proximitat. L’objectiu del TTIP és poder competir amb Àsia, un nou pol comercial, i per competir amb el mercat asiàtic tots els costos han de reduïr-se, afectant així a tots els aspectes de la vida laboral de les persones, i posant en perill, evidentment, els drets laborals de tots i totes i també el model de les pimes.

La proposta de descentralització de la tramitació de l’ajuntament ens sembla una proposta que s’allunya del signe dels temps. Nosaltres apostem per un model mixt: la potenciació de l’oficina de tramitació virtual i l’acompanyament per a aquelles persones amb dificultats d’accés o comprensió d’Internet.

Per últim, Decidim ens vam abstindre en la modificació de les comissions informatives degut a la sortida del regidor del grup de C’s i en la moció de suport al procés de pau a Colòmbia. No cal dir que estem a favor de la pau arreu del món, però, segons el nostre parer, creiem que és la ciutadania de Colòmbia la que ha de ratificar l’acord de pau i, a posteriori, la comunitat internacional ha de respectar el que s’hi voti.

Us volem avançar que, en la línia de la moció per la reparació jurídica de les víctimes del franquisme, presentarem al registre les nostres propostes. Us en mantindrem informats.

No Comments

Post a Comment