1024
post-template-default,single,single-post,postid-1024,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

L’atenció social a Vila-seca, un cas especial

Els tres pilars fonamentals de la nostra candidatura, els motius essencials que van impulsar el nostre projecte polític municipal, van ser, són i seran les persones, la participació ciutadana i la cultura.

Per aquest motiu, des de Decidim Vila-seca Acord Municipal hem emprès una batalla política amb l’equip de govern per assolir la municipalització dels serveis socials, actualment externalitzats al Consell Comarcal del Tarragonès, com a primer pas per al desenvolupament del nostre projecte d’atenció social i d’acompanyament a les persones i famílies de Vila-seca (els mal anomenats serveis socials), una proposta integral que va molt més enllà dels serveis assistencials a les necessitats més bàsiques dels més desafavorits, i que pretén crear un servei d’acompanyament i suport en totes aquelles situacions i circumstàncies que afectin durant la vida de les famílies del nostre municipi.

remServSoc

El primer pas ha estat presentar una moció demanant la municipalització dels serveis socials, ja que entenem que és des de la màxima proximitat i autonomia possibles que es poden definir les estratègies i polítiques socials més adequades a la nostra realitat, detectar les prioritats reals i donar una resposta ràpida a les necessitats de les nostres veïnes i veïns.
Malauradament, l’equip de govern no comparteix el nostre plantejament i va rebutjar la proposta fent ús de la seva majoria absoluta. Se senten molt còmodes amb uns serveis socials externalitzats al Consell Comarcal (incomplint el que estableix la Llei de Bases de Règim Local, la Llei Municipal o la Llei 12/2007 de Serveis Socials per a municipis de més de 20.000 habitants), on només cal satisfer la factura trimestral per la prestació del servei, reduint-ho tot a un problema financer i situant les persones en un segon terme.

Però guanyarem aquesta guerra!! La llei ens empara i, com en tot el que fem, posarem el màxim esforç i treball per assolir el que considerem l’element fonamental d’un poble just, on la igualtat i la solidaritat entre veïnes i veïns esdevingui l’element més destacat.
Per tant, hem sol·licitat al Secretari Municipal un certificat que posi de manifest l’actual situació, així com un informe on es defineixi la legalitat amb què es pretèn justificar l’injustificable, com a pas previ a presentar les demandes o recursos pertinents davant dels estaments oportuns.

Us en mantindrem informats.Download the PDF file .

Post a Comment