1772
post-template-default,single,single-post,postid-1772,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

«Llibertat Jordis» i «Escola catalana inclusiva»: dues mocions a l’alçada del moment

En plena voràgine d’alt voltatge polític, el proper 27 d’octubre se celebrarà el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Vila-seca. A banda de les mocions i propostes que, com sempre, presentarem en l’àmbit municipal; la situació política actual justifica la presentació de dues mocions de caràcter nacional.

L’empresonament polític aquesta setmana de Jordi Sànchez (President de l’ANC) i Jordi Cuixart (Portaveu d’Òmnium Cultural) és un fenomen de tal gravetat i una anomalia democràtica tan inacceptable, que la nostra participació individual en les manifestacions i movilitzacions per a demanar-ne l’alliberament resultarien insuficients. Per això, presentem una moció al Ple de l’Ajuntament que reclama que aquest es posicioni clarament contrari a aquest empresonament polític. En la mateixa moció s’exigeix el seu alliberament immediat i es posa de manifest la manca de separació de poders en un estat suposadament democràtic. De forma molt significativa, finalment la moció reclama que Europa deixi de donar l’esquena a la realitat política de Catalunya, tractant-la d’afer intern de l’Estat per raó de pur interès polític.

Per altra banda, la segona moció que presentem naix de la necessitat de donar resposta als atacs que recentment ha estat rebent el model d’escola catalana. Directament a través de la boca del Ministre d’Afers Exteriors -Alfonso Dastis- i del Ministre d’Educació -Íñigo Méndez de Vigo- (entre d’altres), s’ha atacat un model educatiu que ha demostrat sobradament al llarg del temps la seva eficiència i eficàcia, titllant-lo «d’adoctrinador». Les afirmacions sobre l’escola catalana que hem sentit recentment no només són falses, sinó que tenen una voluntat manifesta d’enganyar i manipular políticament una realitat que no els convé. Per tot plegat, en aquesta moció manifestem ple recolzament als docents que vetllen pel desenvolupament dels nostres infants, així com al model d’èxit que representa l’escola inclusiva catalana. Demanem, també, que l’Ajuntament manifesti el seu suport a les institucions catalanes en la defensa de la nostra Escola.

A continuació, pots llegir les mocions presentades:

Download the PDF file .

Download the PDF file .

No Comments

Post a Comment