Moció per crear la Comissió de Festes

“Hi ha actuacions que poden afectar tota la població que no s’han de dur a terme de manera unilateral per la classe política sense consultar-ho prèviament als ciutadans i ciutadanes, ja que aquests no són menors d’edat sense capacitat de decisió pròpia. Aquesta capacitat de decisió, a més, ha de ser bilateral, permetent que aquesta mateixa ciutadania pugui aportar propostes per millorar la nostra societat. Actualment, la gestió municipal de Vila-seca té aquest problema: no té en compte l’opinió del ciutadà, ja que els canals legals i administratius de comunicació directa amb el consistori no són eficaços ni suficients. Per això, des de Decidim Vila-seca volem impulsar una sèrie de propostes per revertir aquesta situació.”


“Massa sovint la voluntat i l’opinió de les associacions no ha estat escoltada i/o tinguda en consideració. Per això, apostem per donar una major independència a les entitats, una major capacitat de decisió en el seu àmbit d’acció i les facilitats logístiques i administratives necessàries per a garantir-ne un millor creixement i desenvolupament.”


Només per citar-ne dues.. Aquestes són algunes de les referències que en el nostre Programa Electoral fèiem a la manca de participació ciutadana en el nostre poble i la importància de revertir aquesta situació. Sempre hem defensat que la implicació de la ciutadania en la presa de decisions és fonamental i enriquidora, i ho seguim defensant també en aquesta Moció.

Aquest mes presentarem al Ple la Moció per a la creació de la Comissió de Festes. Fins ara la programació, difusió i gestió de les activitats festives a Vila-seca ha recaigut íntegrament sobre les espatlles dels successius regidors i regidores de festes. Aquests, de manera informal, han estat assessorats per un grup de persones triades arbitràriament pel propi Regidor en un espai anomenat -pels propis regidors- Taula de Festes, que no té formalització política ni jurídica.

Per tot plegat, la nostra proposta pretén democratitzar la preparació de les activitats festives a casa nostra, incentivant la participació i implicació de les entitats i de la ciutadania. A través d’una Comissió formal, representativa del teixit cultural del municipi i amb capacitat de decisió real i col·lectiva, es vol defugir el model “de l’elecció a dit”, així com enriquir la vida cultural i festiva de Vila-seca.

Us convidem a llegir la moció:Download the PDF file .

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *