1828
post-template-default,single,single-post,postid-1828,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Moció per impulsar un Banc de Terres municipal

L’àmbit rural és fonamental per entendre el nostre municipi i el seu desenvolupament, sent aquest sector el principal motor econòmic local fins fa no gaires dècades, fet que li confereix un gran valor històric i sociològic.

Des de Decidim Vila-seca – AM hem presentat diverses mocions en la línia d’afavorir polítiques municipals que fomentin la conservació i el desenvolupament de l’àrea agrícola de Vila-seca, com la moció per incrementar la seguretat i la vigilància en l’àmbit agrícola o la que cercava una millor conservació dels camins rurals municipals. Avui us presentem una moció que vol impulsar la creació d’un Banc de Terres municipal. La moció pretén consolidar l’àmbit rural del nostre municipi creant una base de dades on apareguin finques rústiques que es trobin en estat d’abandonament del cultiu i que puguin ser treballades per aquelles persones interessades en cultivar-les.

Els avantatges d’aquest Banc de Terres permetrien aturar l’evident abandonament de l’agricultura i la pagesia, posar en valor la superfície agrícola abandonada o en previsió d’abandó, reduir les dificultats d’accés a la terra a persones i famílies disposades a treballar-la, creació de nous llocs de treball…

Entenem, addicionalment, que aquest projecte ha de desenvolupar-se mitjançant el treball conjunt de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca tot i que l’impuls inicial i assessorament ha de provenir de l’Ajuntament.

Els acords de la moció cerquen la creació d’aquesta base de dades comentada i l’elaboració d’una ordenança específica amb el reglament definitiu que inclogui la bonificació de l’IBI rústic a totes les finques abandonades que decideixin incorporar-se al registre.

Us convidem a llegir la Moció en la seva totalitat:

Download the PDF file .

 

No Comments

Post a Comment