1564
post-template-default,single,single-post,postid-1564,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Moció per la millora de la seguretat a Vila-seca

Recentment hem tornat a patir a Vila-seca robatoris i actes vandàlics, especialment en l’àmbit rural. Crema de masies i magatzems, robatoris amb violència i furts, són massa sovint notícia (i des de sempre) en el nostre municipi. Com en pràcticament qualsevol altre àmbit, per tal de prendre mesures polítiques encertades que permetin resoldre aquest problema, cal que primer es conegui en profunditat quina és la situació actual de la seguretat al municipi. Per això, des de Decidim Vila-seca – Acord Municipal, presentem aquesta Moció que, primerament, reclama l’elaboració d’un Pla Local de Seguretat, tal i com preveu la Llei d’Ordenació del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya. Els Plans Locals de Seguretat permeten, entre d’altres coses, establir quins delictes es produeixen i on es produeixen, quines zones són les més conflictives o quin és el perfil general dels infractors. La seva absència impedeix tenir una diagnosi de l’estat de la seguretat i, en conseqüència, fer una anàlisi i elaborar propostes eficients per a fer front als delictes que es produeixen.

Aquesta mateixa moció focalitza part del problema en l’àmbit rural, com a àmbit especialment desprotegit i de difícil gestió. Per això, proposa l’elaboració d’un estudi de la seguretat en l’àmbit rural a Vila-seca, que permeti determinar les característiques concretes de les zones rurals del municipi i el seu grau de vulnerabilitat, per tal de poder prendre mesures preventives i efectives.

Per últim, aquesta Moció preveu la creació d’una Taula de Seguretat, que abordi de forma urgent aquesta problemàtica mentre no es disposi d’aquest estudi en profunditat de la seguretat en l’àmbit rural. Aquesta Taula comptaria amb la participació de tots els agents implicats.

Download the PDF file .

Post a Comment