1797
post-template-default,single,single-post,postid-1797,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Moció per preservar el Patrimoni i la Memòria Històrica de Vila-seca

Aquest mes de novembre, presentem una nova moció amb l’objectiu de preservar el patrimoni i la memòria històrica del municipi, en concordança amb una de les principals línies d’actuació que vam marcar en el nostre Programa Electoral i en la qual ja s’han circumscrit mocions anteriors. En aquesta ocasió, l’objectiu de la moció és la creació d’un catàleg de Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) al municipi de Vila-seca.

La figura dels BCILs apareix a la Llei de Patrimoni Cultural Català 9/199 entesos com a béns catalogats, amb categoria de protecció de segon rang, corresponent als municipis tant la seva creació com l’exercici del control d’aquests béns, ja siguin de propietat pública o privada. Actualment, al municipi de Vila-seca no hi ha cap element patrimonial considerat com a Bé Cultural d’Interès Local, per la qual cosa Decidim Vila-seca proposa en aquesta moció una sèrie d’actuacions per revertir aquesta situació.

La primera d’aquestes propostes consisteix en la creació d’una Comissió Tècnica de Protecció Patrimonial, l’objectiu de la qual és la redacció d’un projecte de catàleg de protecció d’elements patrimonials situats al terme municipal de Vila-seca, per tal d’atorgar-los el rang de Bé Cultural d’Interès Local. També sol·licitem l’aprovació de la consideració d’aquests elements com a BCIL per part del Ple municipal i la inscripció, un cop aprovats, d’aquests elements al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

La creació d’aquest catàleg seria de gran importància en la cadena de protecció patrimonial, segons la qual cal conèixer i fer divulgació de tot aquest patrimoni per tal de posar-lo en valor i, d’aquesta manera, afavorir-ne la preservació. Aquesta catalogació és necessària, per altra banda, per tal d’evitar que es repeteixin situacions viscudes en el passat, amb la destrucció d’elements patrimonials de Vila-seca que haurien d’haver estat catalogats prèviament.

Et convidem a llegir la moció:

Download the PDF file .

Post a Comment