1844
post-template-default,single,single-post,postid-1844,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Moció per resoldre el problema de la factura de l’aigua a Vila-seca

Per al proper Ple del mes de febrer, presentem una moció que intenta proposar solucions al problema real de la factura de l’aigua al nostre municipi. En aquesta moció, amb el nom de «Estudi, reorganització i mesures d’urgència en el servei de clavegueram i subministrament d’aigua de boca a Vila-seca» exigim una modificació dels mínims de consum i del preu de l’aigua. Volem fer que aquesta sigui accessible per a tothom, considerant uns mínims de caire social que garanteixin que cap família del municipi es quedi sense aigua, així com que ningú hagi de pagar per una aigua que no gasta ni consumeix, com també passa amb el clavegueram i també exigim corregir.

Actualment, una llar vila-secana està obligada a pagar per 15 m3 d’aigua mensuals, malgrat que el seu consum sigui molt inferior. De fet, generalment la població del nostre municipi no arriba als mínims de consum, de manera que tothom paga per una quantitat d’aigua que no arriba a consumir. I no només això, sinó que la Taxa de Clavegueram que paguen els vila-secans i vila-secanes es calcula sobre el consum facturat, i no sobre el consum real. És a dir, paguem per un ús de clavegueram que no fem, ja que no arribem al mínim de consum.

En aquesta moció, proposem mesures que afavoreixin un ús més sostenible de l’aigua, aportant el nostre granet de sorra a la lluita contra la sequera i el canvi climàtic. El model actual a Vila-seca és totalment contradictori amb qualsevol defensa d’un consum sostenible d’aigua, ja que no incentiva en cap cas l’estalvi, però si el malbaratament. Finalment demanem una auditoria que posi llum a una gestió de la factura molt opaca, on els preus i mínims de consum els proposa l’empresa concessionària. Cal més transparència i saber quins serveis paguem. Tot plegat amb la mirada posada a municipalitzar un servei bàsic que hauria de ser de gestió municipal directa, per garantir el dret de tota la ciutadania a tenir accés a l’aigua potable.

Us convidem a llegir la totalitat de la Moció:

Download the PDF file .

No Comments

Post a Comment