1218
post-template-default,single,single-post,postid-1218,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
topalls regidors

Topalls dels regidors: moció per a la seva modificació

Un dels principis universals del dret modern és el principi d’igualtat. Aquest està integrat en el principi 7 de la Declaració Universal dels Drets Humans i està recollit com a pilar fonamental de la majoria de democràcies del món en les seves constitucions i codis civils. L’Estatut de Catalunya del 2006 recull l’obligació de promoure la igualtat entre persones; també és un principi fonamental en el Codi Civil Català o de la Constitució Espanyola, i fins i tot tenim una legislació expressa en aquest sentit, com la Llei Orgànica 3/2007 o la Llei 17/2015.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Vila-seca sempre ha volgut semblar molt escrupolós en el compliment de la legislació i, especialment amb aquest principi legislatiu, negant-se a donar preferència al consum de proximitat (donant benefici a les empreses del poble) o negant-se a garantir que les petites i mitjanes empreses que treballin indirectament per a l’Ajuntament poguessin cobrar la feina en un termini màxim de 30 dies de les empreses adjudicatàries. Van votar en contra d’aquestes propostes argumentant que eren il·legals, que vulneraven el principi d’igualtat i que no es podien aplicar.

Ara bé, a l’hora d’establir els topalls màxims d’indemnitzacions per assistències dels membres de l’equip de Govern, aquest principi no es va tenir en compte, assignant uns sostres superiors per als regidors de l’equip de govern, tot i ser coneixedors que la jurisprudència existent en aquest sentit diu que això, simplement, no ho podien fer.

Quan hem estat coneixedors d’aquesta circumstància, hem elaborat i presentat una moció amb un doble objectiu:

  • Per una banda, denunciar l’incompliment de la legalitat vigent per part de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Vila-seca.
  • Per un altra, reconduir la situació de les indemnitzacions econòmiques que reben els regidors de l’Ajuntament de Vila-seca cap a xifres més modestes i coherents, en sintonia amb l’actual entorn de crisi econòmica que malauradament encara afecta a moltes famílies de Vila-seca.

Aquest assumpte es debatrà i votarà en el proper ple del mes de març. Us adjuntem el cos de la moció.

 

Download the PDF file .

Post a Comment