1983
post-template-default,single,single-post,postid-1983,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Per què Decidim Vila-seca ha votat en contra de la contractació anticipada de les obres del celler?

Aquest matí s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Vila-seca un ple extraordinari, el punt més important dels quals feia referència a la contractació anticipada de les obres del celler. Aquest punt ha rebut deu vots en contra (quatre de Ciutadans, a causa de l’absència d’una regidora del grup municipal, tres de Vila-seca en Comú i tres més de Decidim Vila-seca), i deu vots a favor de l’equip de govern. Per tant, el punt s’ha acabat aprovant, donat el vot de qualitat de l’alcalde en les situacions d’empat.

En aquest post us volem explicar, doncs, perquè l’assemblea de Decidim Vila-seca, després d’un intens debat, ha optat per votar en contra de la contractació anticipada de les obres del celler. Després de valorar qüestions importants com que la prioritat del projecte ha de ser la conservació del Celler, que necessita una restauració urgent, i que la no execució del projecte comporta que es deixin de rebre, que no perdre (el matís és important) la subvenció de dos milions dels fons europeus FEDER, la nostra decisió final de votar-hi en contra respon a un concepte de responsabilitat política.

En primer lloc, tenim molts dubtes sobre la viabilitat de l’ús que es vol donar a l’espai del celler, tal i com el planteja el projecte final executiu. Com hem dit abans, la prioritat del projecte ha de ser la conservació d’aquest element patrimonial, un edifici concebut originàriament com a celler i que per tant té unes característiques que no són les idònies per acollir la sala polivalent i d’espectacles proposada i que plantegen moltes limitacions en àmbits com la sonorització, la il·luminació, la caixa escènica, la climatització, que no estem segurs que el projecte executiu resolgui correctament. A banda, cal també indicar que tampoc tenim una avaluació, ni que sigui aproximada, del cost de manteniment d’aquest equipament, fet que genera encara més dubtes sobre la viabilitat del projecte tal i com està concebut.

D’altra banda, des de Decidim Vila-seca estem convençuts que un projecte d’aquesta envergadura, amb un pressupost de 7 milions d’euros, recordem-ho, ha de tenir un consens evident, no només polític, sinó també en l’àmbit de la societat civil. D’aquesta manera, creiem que la reforma del celler hagués estat un bon projecte per treballar-hi de forma participativa, cosa que no s’ha fet, per molt que l’alcalde ho hagi indicat així durant el ple. Durant l’últim mandat, l’única votació que es va passar per ple sobre aquesta qüestió va ser la que feia referència a demanar l’ajut FEDER, a la qual Decidim Vila-seca hi va votar a favor perquè des de l’equip de govern es va indicar que el projecte inicial era només un esborrany que es podia anar modificant a mesura que tots els grups anessin donant la seva opinió. Després d’aquí, l’única informació que es va rebre al respecte va ser una presentació de propostes de projectes el 26 de juny de 2018 i la dació de comptes de l’aprovació del projecte bàsic en comissió informativa el 21 de gener de 2019. En cap d’aquestes ocasions els grups municipals de l’oposició van poder fer valdre la seva opinió respecte el projecte.

En resum, l’assemblea de Decidim Vila-seca entén que, per responsabilitat política, cal prioritzar el consens i el convenciment que el projecte és el més adequat per a la conservació i l’ús del celler, per davant de la possibilitat de perdre la inversió inicial de la redacció del projecte, que tampoc seria la primera vegada que passa en aquest Ajuntament, i de deixar de rebre dos milions d’euros de subvenció, que poden ser un complet malbaratament si al final l’equipament no pot respondre a les necessitats i usos que se li vulguin donar.

No Comments

Post a Comment