1978
post-template-default,single,single-post,postid-1978,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ple extraordinari de 2 d’agost de 2019. Sentit de vot

Al ple extraordinari d’avui, 2 d’agost de 2019, el sentit del vot de Decidim Vila-seca ha estat el següent:

 

1.1.- MODIFICACIÓ DE CRÈDITS EXP. 02/2019 DEL PRESSUPOST MUNICIPAL: Abstenció

En aquesta modificació de crèdits s’aprovava l’increment de pressupost referent al nou cartipàs, que inclou les dedicacions dels membres de govern i la creació de dos places de càrrecs de confiança. Per coherència amb el vot emès en el ple de Cartipàs, ens hi hem abstingut: seguim pensant que els càrrecs de confiança, si fan funcions tècniques, han de derivar en places de funcionari, amb el corresponent concurs oposició.

 

1.1.- MODIFICACIÓ DE CRÈDITS EXP. 03/2019 DEL PRESSUPOST MUNICIPAL: Abstenció

Aquesta modificació de crèdits fa referència a qüestions més tècniques (compra d’un local per a serveis municipals, pressupost d’un nou programari informàtic, etc.). D’aquesta manera, no ens hi oposem, tot i que algunes d’aquestes modificacions de crèdits ens generen dubtes i en farem un seguiment minuciós. A més, aquesta abstenció també ve donada per la manca de transparència de les comissions informatives, que dificulten la feina de seguiment d’aquestes modificacions de crèdits. Així doncs, hem demanat específicament una millora de la qualitat i quantitat de la informació i transparència en aquestes comissions per tal de facilitar la feina dels regidors.

 

1.2.- COMPTE GENERAL INTEGRAT DE L’AJUNTAMENT DE VILA-SECA I DELS ORGANISMES AUTÒNOMS DE L’EXERCICI 2018: Abstenció

Aquesta abstenció es justifica pel fet que el pressupost executat per a l’Ajuntament de Vila-seca per al 2018 no és el que volia Decidim Vila-seca, que en el seu moment ja va fer constar la necessitat d’un pressupost més social.

 

2.1.- MOCIÓ PER MILLORAR LA SEGURETAT DE LA PLATJA DE LA PINEDA, PRESENTADA PER VILA-SECA EN COMÚ: A favor

En aquesta moció s’ha presentat la necessitat d’ampliar la temporada de servei de socorrisme a la platja de la Pineda, així com l’horari d’aquest servei, a més de donar suport a la plataforma SOS Socorristes. Hi hem votat a favor, però també hem fet constar que a més d’aquesta ampliació de la temporada i de l’horari en el servei de socorristes, cal tenir en compte altres qüestions per millorar el servei, com ara especificar la capacitació dels socorristes en la propera licitació o també l’establiment del mínim de persones per cobrir el servei amb la qualitat suficient.

 

2.2.- MOCIÓ PER MILLORAR LES CONDICIONS AMBIENTALS DE LA PLATJA DE LA PINEDA: Abstenció

Aquesta moció proposava la instal·lació de biòtops al fons marí de la platja de la Pineda, entre d’altres propostes més o menys concretes de millora de les condicions ambientals. La instal·lació de biòtops en fons sorrencs com els de la platja de la Pineda és una qüestió que causa controvèrsia, ja que entre alguns col·lectius de biòlegs es qüestiona que realment sigui una bona solució per a augmentar la diversitat marina. Els fons sorrencs també gaudeixen d’una biodiversitat pròpia, tot i que potser no tan vistosa com la que es troba en ambients rocosos, però això no vol dir que no tingui importància, i la instal·lació de biòtops sense un control previ pot alterar-la. D’aquesta manera, la nostra proposta va encaminada a demanar un estudi sobre la idoneïtat d’aquests biòtops abans d’instal·lar-los.

 

TORN OBERT DE PARAULES

Al torn obert de paraules s’ha demanat per l’estat de la qüestió del memorial de les víctimes de la guerra civil. L’abril de 2017, Decidim Vila-seca va presentar una moció demanant aquest memorial, que es va aprovar en el plenari. No obstant això, més de dos anys després, encara no s’ha realitzat aquest memorial. Cal tenir en compte que el 28 de desembre de 2018 va fer 80 anys del bombardeig més important que va sofrir Vila-seca durant la guerra civil, per la qual cosa s’ha perdut una gran oportunitat per honrar la memòria d’aquells vila-secans i vila-secanes víctimes de la violència feixista.

No Comments

Post a Comment