Proposem crear un Punt Verd municipal de proximitat

Pretenem la implantació d’un o diversos Punts Verds al municipi i apropar la recollida selectiva per mitjà de la recollida de productes als comerços al final de la cadena de consum. 

El model de recollida de residus de Vila-seca permet assolir una de les ràtios d’eficàcia més alta de Catalunya, tot i l’estacionalitat turística. A part de les dues deixalleries municipals, es compta també amb una deixalleria mòbil que es situa en un punt concret de Vila-seca els dissabtes.

El principal inconvenient és aquesta recollida en dissabte. Una part important de la població treballa al sector serveis i moltes persones interessades en utilitzar el servei de recollida no ho poden fer per motius laborals. O bé, es prioritza el gaudi, oci i repòs i es prescindeix de fer-ne ús.

La moció presentada, per tant, pretén millorar el model del servei de recollida amb la implantació d’un o més Punts Verds dins l’entramat del nucli urbà de Vila-seca. Així, i a través de la promoció des de l’Ajuntament, es pot transformar el reciclatge en un “incentiu”, allunyant-se del concepte “esforç” que sembla significar actualment per a la població.

En segon lloc, es pretén, també, arribar a acords amb establiments comercials del municipi per tal d’apropar la recollida selectiva als habitants de Vila-seca, a través de la recollida dels seus productes al final de la cadena de consum, com per exemple: recollida de petits electrodomèstics i piles a les botigues d’electrònica, medicaments a les farmàcies o oli usat a la Cooperativa.

Us adjuntem la moció:

Download the PDF file .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *