1754
post-template-default,single,single-post,postid-1754,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Proposem tenir una estació d’autobusos a Vila-seca

Des de Decidim Vila-seca volem que es resolgui una mancança històrica en l’àmbit de la mobilitat a Vila-seca

En el Ple d’aquest mes d’agost (25/08) presentem una moció per reclamar la implementació d’un servei de bus urbà, és a dir, una xarxa d’estacions i línies que donin servei en l’àmbit de la mobilitat dins el propi municipi. Així, la mobilitat entre els diferents nuclis de població que conformen Vila-seca i l’accés als diferents equipaments municipals es facilita, amb especial atenció als col·lectius més desafavorits en aquest sentit.

Però considerem que focalitzar les mancances en l’àmbit de mobilitat exclusivament dins el municipi seria un error. Una gran mancança històrica en aquest àmbit a Vila-seca és la mobilitat interurbana, és a dir, la mobilitat de Vila-seca cap a la resta de municipis de l’entorn proper i viceversa. En aquest sentit, aquesta moció proposa la creació d’una estació d’autobusos al nucli de Vila-seca (que a més seria l’espai central de la nova xarxa de transport urbà).

La moció que presentem demana que aquesta estació d’autobusos disposi d’una finestreta d’informació ciutadana, que permeti resoldre un altre problema endèmic del municipi: la falta d’informació i comunicació en andanes de tren o autobús. Aquesta mateixa finestreta hauria de servir de punt de compra i recàrrega de bitllets i abonaments, tenint en consideració, també, que Vila-seca es troba dins l’àrea geogràfica que comprèn el Servei Tarifari Integrat del Camp de Tarragona i que el municipi forma part del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona.

Tot plegat permetria millorar la comunicació amb els municipis més propers (Reus, Tarragona, Salou, Cambrils, etc.) i reclamar la millora de serveis existents i implementació de nous serveis, com ara els de comunicació amb l’Aeroport de Reus o l’Estació del Camp de Tarragona.

Us convidem a llegir la moció:

Download the PDF file .

1 Comment
  • Rafael Alcázar Arós

    23/08/2017at21:37 Responder

    La mancança del transport public es obvia, pero donat que el consistori ya va dir que el transport interurbá no «era de la seva competencia», el mes importantt per demanar-li al Excm. Ajuntament i que SI es de la seva competencia, sería el transporte públic urbá, i que pugui seguir el exemple de municipis propers que inclus el tenen gratuit.

Post a Comment