1449
post-template-default,single,single-post,postid-1449,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Què hem fet aquest mes de juny?

Aquest juny, a part de la rutina de comissions habitual, ha estat marcat per les eleccions al govern Espanyol i així podríem dir que hem començat. El passat dia 9 els nostres regidors van assistir a un sopar d’inici de campanya d’Esquerra Republicana a Tarragona i el diumenge 12 de juny a la sala “las Vegas” assistien a un vermut-xerrada on, a banda d ‘en Josep Forasté com a cap de llista de Decidim, hi estaven convidats en Josep Maria Terricabras (eurodiputat d’ERC), Jordi salvador (cap de llista d’ERC per les eleccions al Congrés) i na Virgínia Martínez (candidata al Senat).

El dia 11 de juny, vam assistir a la 5ª edició del Tapes al Mercat, celebrada dins el marc del Vila-Tapes. Volem felicitar l’Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca per l’èxit i la consolidació d’aquest esdeveniment que ja forma part de l’agenda anual de molts veïns i veïnes.

La nota negra del mes van ser els atemptats d’Orlando, una terrible massacre a una discoteca LGTBI que condemnem durament, igual que la mort d’una dona per violència masclista a Badalona, sent presents el 14 de juny al minut de silenci.

Tornant a la rutina de regidors, us fem cinc cèntims del que s’ha treballat a les comissions, començant per la Comissió de Serveis al Territori i la del Patronat de Música  que es van celebrar el 20 de juny. A la Comissió de Serveis al Territori es va aprovar la pròrroga dels locals comercials annexes al parc aquàtic “Aquopolis” i se’ns va notificar que s’havia presentar la sol·licitud de subvenció dels fons feder per restauració del celler i implantació del projecte de museïtzació; i al Patronat de Música es va aprovar l’ampliació de crèdit de 214.000 euros per rebre la transferència per part de l’ajuntament i finalitzar la reforma de l’aire condicionat i la restauració del piano al conservatori de música. A la Comissió de Serveis a les Persones celebrada el 21 de juny es van aprovar les subvencions anuals a consells escolars, ampas i a l’institut Vila-seca per al funcionament del pfi-pip auxiliar d’establiments hotelers i restauració. Es van aprovar diversos incentius a empreses adherides al programa impuls a l’ocupació, també es va donar compte de la creació de l’Associació de Voluntaris socials per Vila-seca, del Casal el Rebotim i Ucranians de Tarragona. S’hi va informar, també, de la pròrroga del contracte de gestió i dinamització de l’espai jove de la casa dels obrers.

El 22 de Maig es va celebrar la Comissió d’Hisenda, on simplement es va aprovar la transferència de crèdit al Patronat de Música per les despeses abans indicades, i la Comissió de Serveis Generals, on es va aprovar la pròrroga del contracte d’explotació de les places d’aparcament municipals, punt en el qual ens vam mostrar molt crítics per la manca de planificació general en la gestió de la contractació pública en el nostre ajuntament. També es va aprovar la modificació del reglament del servei urbà de taxi, permetent la possibilitat que tota la flota pugui ser de vehicles de nou places, aprovació que responia a una demanda del sector i finalment es va aprovar una sanció per una tinença “negligent” d’un gos que havia desembocat en episodis d’agressions i l’acceptació d’una cessió d’un nínxol. També hem assistit a dues sessions del Consell Rector del Patronat de Turisme, els dies 20 i 30 de Juny, on, bàsicament, s’han aprovat les contractacions de les diferents actuacions de la Festa Major d’Estiu, un conveni de col·laboració amb Port Aventura en l’àmbit promocional i diferents actes de promoció turística que es desenvolupen durant l’any, com l’assitència a fires, road-shows o d’altres accions de promoció turística; Insistim, sempre que en tenim oportunitat, en demanar explicacions per la supressió de la FiM i exigir-ne la restitució i no ens cansarem de fer-ho.

La vesprada de Sant Joan es va assistir a la inauguració de l’exposició que Cosmocaixa cada estiu porta a Vila-seca, aquest any dedicada a Georges Méliès i el cinema de 1900, on es pretén traslladar al visitant a una fira de principis del segle XX amb barraques i ambient festiu, recreant l’entorn on el cinema va prendre forma com a espectacle.

Per Sant pere vam assistir al ple més tranquil de l’any. Podem estar satisfets perquè les nostres mocions van ser aprovades en la seva totalitat.

I abans d’acabar el mes va sorgir la notícia dels nous plans pel CRT, àmbit en el qual ens expressarem en breu sense ambigüitats i de forma detallada.

No Comments

Post a Comment