1750
post-template-default,single,single-post,postid-1750,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Reclamem una millora del servei de bus urbà

És gairebé una reclamació històrica. Vila-seca ha crescut demogràficament i urbanísticament a un gran ritme en les darrreres dècades i s’ha situat en nivells de població considerablement alts. És ben sabut que diversos municipis de la nostra demarcació amb una població semblant o, fins i tot inferior (com Cambrils, Torredembarra, El Vendrell, Calafell o la Bisbal del Penedès) disposen d’un servei de bus urbà, per tal de connectar els seus nuclis de població i per facilitar el transport intraurbà.

No es tracta d’un caprici, un luxe o un dret per comparació. Vila-seca té tres nuclis urbans diferenciats (Vila-seca, La Plana i La Pineda) la qual cosa, de per si, genera unes necessitats de mobilitat dins el municipi. Algunes d’aquestes, com ara “el transport educatiu” es resolen puntualment, mentre que d’altres queden sense rebre resposta. Garantir el fàcil accés als serveis municipals (llars d’infants, escoles, instituts, centres esportius, centres de salut, etc.) hauria de ser una prioritat per qualsevol gestor municipal. Això es fa encara més evident quan parlem de certs col·lectius amb dificultats afegides quant a la mobilitat, com ara la gent gran, el jovent, les persones amb mobilitat reduïda, el turisme o els malalts.

De raons per proposar la implantació d’un servei de bus urbà n’hi ha diverses, més enllà de les necessitats ja comentades. Es tracta d’un model d’èxit; que potencia les sinergies entre els diversos espais urbans d’un mateix municipi, que facilita i fomenta el consum local, que diversifica  i desestacionalitza l’oferta turística, o que potencia la reducció d’emissions contaminants i redueix l’ús del vehicle propi.

Per tot plegat, des de Decidim Vila-seca presentem aquesta moció per al Ple ordinari del mes d’agost, en què demanem la implantació d’un servei de bus urbà i l’estudi i posterior implantació d’una xarxa de línies i parades d’autobús suficient com per garantir un servei útil per la totalitat de la població, així com un accés als principals equipaments i serveis municipals bàsics.

Us convidem a llegir la moció:

Download the PDF file .

Post a Comment