965
post-template-default,single,single-post,postid-965,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vila-seca aprova lluitar en favor de les famílies afectades pels desnonaments

El passat 3 de setembre, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) es va reunir amb membres de Decidim Vila-seca per sol·licitar que es presentés una moció al Ple de l’Ajuntament en nom seu, de la mateixa manera que ha esdevingut en altres municipis de Catalunya.

Coneixedors de la tasca que realitza la PAH amb totes les famílies d’afectats, també al nostre municipi, ens vam comprometre a fer-ho, després d’analitzar la proposta i comprovar que compartíem i podíem subscriure-la al 100%. Podeu llegir el contingut de la moció aquí.

Fruit de la negociació amb el grup municipal de CIU, neix una nova proposta que intenta canalitzar un acord de mínims sobre el text de la moció de la PAH. Aquesta moció és una mostra del consens polític entre diferents grups municipals, fruit de l’esforç i de la capacitat de posar les necessitats dels nostres veïns i veïnes per davant d’ideologies o del simple tacticisme polític. Aquesta moció no és sobre partits, ni grups municipals, ni posicionaments polítics; és sobre protegir les persones més vulnerables del nostre poble, sobre dignitat humana i drets bàsics i fonamentals, com és el dret a un habitatge digne.

Creiem que és, a la pràctica, un autèntic full de ruta o protocol de referència per a totes aquelles famílies de Vila-seca que es puguin veure afectades per casos de pèrdua de l’habitatge, ja sigui per impagament hipotecari com per altres circumstàncies amb idèntic i fatídic final. És un pas endavant important en benefici de les famílies més vulnerables del nostre municipi. Volem que esdevingui un acord de mínims que ens permeti, amb l’esforç i el compromís de tots, desenvolupar-lo per a què a la pràctica esdevingui una aplicació de màxims, que ens condueixi en un futur més proper que llunyà, amb proclames o sense, a dir que el nostre poble, Vila-seca, és un poble lliure de desnonaments.

La moció és aprovada pel Ple de l’Ajuntament del passat octubre, amb els vots favorables de Decidim Vila-seca, Vila-seca en Comú, PSC, C’s í CiU, i amb l’abstenció del PP.

En aquest mateix Ple, se sotmet a debat i votació, també, la moció que Decidim Vila-seca, juntament amb Vila-seca en Comú, presentem en nom de la PAH.  Això és així per coherència i pel compromís contret amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Malauradament, aquesta moció no prospera a causa de l’oposició de l’equip de govern, de CiU, principalment.

 

No Comments

Post a Comment