1810
post-template-default,single,single-post,postid-1810,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vila-seca aprova protegir el seu patrimoni cultural i arquitectònic

En el Ple del passat divendres presentàvem dues mocions d’alguna manera relacionades: la Proposta de creació d’un Catàleg de BCILs i la proposta d’Inclusió de la Festa dels Reis d’Orient en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Totes dues naixen d’una idea i objectiu fonamentals per Decidim Vila-seca, que és la protecció, posada en valor i documentació del nostre Patrimoni, en tots els seus àmbits.

En la primera Moció, constatàvem que actualment a Vila-seca no hi ha cap Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) ja que no s’ha executat aquesta figura de protecció. D’aquesta manera, actualment queden fora de tot sistema de protecció patrimonial tots aquells elements que, tot i ser representatius de la història de Vila-seca, tant antiga com recent, no es consideren com a tal en no formar part de cap Catàleg Patrimonial. La creació d’un catàleg d’elements BCIL de Vila-seca seria, doncs, de gran importància en la cadena de protecció patrimonial, segons la qual cal conèixer i fer divulgació de tot aquest patrimoni per tal de posar-lo en valor i, d’aquesta manera, afavorir-ne la preservació. Si bé normalment les mocions que no són estrictament declaracions polítiques -és a dir, que comporten feina- són sistemàticament rebutjades per la majoria absoluta del Grup de CiU, la bona notícia és que aquesta vegada la moció ha estat aprovada per unanimitat del Ple.

En la segona Moció, demanàvem que l’Ajuntament de Vila-seca endegués el procés de sol·licitud d’adhesió de la Festa dels Reis d’Orient al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Aquesta celebració és, segurament, una de les que compta amb més seguiment, estima i participació del nostre poble. Però, a més a més, té una singularitat que la fa especial. Per tot això, proposàvem dotar-la amb una protecció que eviti que en el futur es desvirtuï o s’acabi perdent, com ha passat amb altres festes singulars del nostre municipi. La segona bona notícia és que aquesta moció també es va aprovar per unanimitat.

Tot plegat ens encoratja a seguir treballant per presentar al Ple de l’Ajuntament les propostes que duiem al Programa Electoral i per les quals ens vau fer confiança. Seguim!

No Comments

Post a Comment