1580
post-template-default,single,single-post,postid-1580,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vila-seca ja és prou segura… segons Poblet

En el Ple del mes de novembre presentàvem una Moció per la millora de la seguretat a Vila-seca. Com ve sent habitual, CiU va votar en contra i va acabar tombant aquesta moció en solitari. Tots els grups de l’oposició hi van votar favorablement (C’s, PSC, VSEC í PP).

 

Els fets succeïts recentment pel que fa a inseguretat en el nostre municipi, especialment en l’àmbit rural, ens impulsaven a presentar aquesta Moció en el darrer Ple. Si bé els darrers successos acceleraven la presentació de la moció, les raons que ens movien a desenvolupar-la anaven molt més enllà. L’obligatorietat per Llei de disposar d’un Pla Local de Seguretat que permeti diagnosticar la realitat de la seguretat a Vila-seca, la importància de realitzar un Estudi de Seguretat en l’àmbit rural del poble o la creació d’una Taula de Seguretat per abordar la situació amb urgència; aquestes eren les pretencions d’una moció que considerem fonamental a Vila-seca.

Però l’equip de Govern (CiU), encapçalat per Josep Poblet, va tornar a aplicar el «rodet» de la majoria absoluta i va tombar la moció en solitari. El millor: els arguments que van donar al Ple per ser els únics que la votessin en contra. Avui, rebatem una per una les afirmacions del senyor Poblet.


1- «Els fets adduïts no es van produir al terme municipal» ens deia Poblet.

No tots els nostres conciutadans tenen propietats al nostre municipi, però això no eximeix l’Ajuntament de vetllar igualment per la seva seguretat. Hi ha múltiples accions que es poden emprendre malgrat no tenir competències fora del terme municipal. Es poden, per exemple, crear comissions de treballs conjuntes amb els ajuntaments veïns per intentar trobar solucions al problema. A més, les circumstàncies que es mencionen a la moció no són més que un mer exemple. El que ens preocupa no són uns fets puntuals, que també, sinó el problema constant de furts, robatoris, intimidacions i amenaces que pateixen actualment els pagesos i que, per suposat, també afecten el nostre municipi.


2- «Les nostres policies i el model de policia de Catalunya actuen al marc i a l’empara de la Llei 4/2003″ afirmava l’Alcalde.

Posar els funcionaris policials com a escut protector per argumentar en contra ens sembla una falta de respecte absoluta. En cap cas nosaltres estàvem qüestionant el model de policia local envers la Llei 4/2003, ni el correcte funcionament i gestió policials -que és excel·lent-. Nosaltres fèiem al·lusió concretament als articles 4.4.f) i 4.4.g) i 10.b) de la llei esmentada, que és competència exclusiva de l’Alcalde i de la Junta Local de Seguretat, i que no es compleixen.


3- «Es fa al·lusió a un article de l’any 74, deu ser un referent molt potent».

En el cos de la nostra Moció posàvem l’Estudi de Kansas City com un exemple de referència en l’àmbit del patrullatge (ja que va representar un punt d’inflexió). Evidentment, existeixen nombrosos estudis que conclouen el mateix, i se’n poden trobar fins a dia d’avui. Intentar ridiculitzar la feina dels altres no hauria de ser mai un argument esgrimit des de l’Equip de Govern, tot i que llastimosament així va ser. No deixa de ser curiós que, subjectivament parlant (ja que no es disposa de dades oficials) el patrullatge efectuat a Vila-seca en els darrers anys no ha disminuït els índex de delinqüència rural.


4- «S’ha de mantenir un grau de confidencialitat amb les dades delinqüencials».

Hi estem d’acord. No li demanàvem una conferència criminològica, tampoc. Celebrem que ens afirmi que la delinqüència s’ha reduït, però només podem creure en la seva paraula perquè no hem vist dades oficials. De totes maneres, és evident que no és suficient; si no, que vagi a fer una ruta un dia pels afores del poble i parli amb els pagesos a veure què li comenten. En aquest punt, també cal tenir en compte l’anomenada «xifra negra» de delictes, que són aquells que no han estat denunciats i que, per tant, les autoritats no coneixen, i que degut precisament a la falta d’estudis i d’un pla local de seguretat mai s’arribaran a saber.

Nosaltres ens mantenim en la mateixa posició que abans de començar el ple, amb una única diferència: ara tenim el suport de tota la oposició, a la qual volem donar les gràcies. Seguirem treballant per millorar la seguretat de tots els nostres veïns i veïnes.

No Comments

Post a Comment