1710
post-template-default,single,single-post,postid-1710,single-format-standard,do-etfw,stockholm-core-1.2.1,ecwd-theme-stockholm,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,fs-menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Volem una Vila-seca compromesa amb el referèndum

El proper 1 d’octubre se celebrarà el referèndum d’independència i, de moment, l’ambigüitat segueix sent la posició del senyor Poblet i el seu Equip de Govern. Se cediran espais municipals per a la votació? Seran aquests espais els habituals? Es posarà els treballadors municipals a disposició de la votació? Ho sabrem aviat.

El Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre de 2015 ha reiterat nombroses vegades que duria a terme, sí o sí, la convocatòria del referèndum d’independència. Ara, sabem del cert que el proper 1 d’octubre se celebrarà i que la participació i col·laboració dels Ajuntaments serà fonamental. Que els espais electorals habituals estiguin a disposició del Govern dependrà en gran mesura de la implicació dels governants locals i, d’aquesta disposició, en dependrà l’èxit de participació.

Vila-seca, a priori, no hauria de ser un cas problemàtic. Govern amb majoria absoluta de Convergència, partit que forma part del Govern de la Generalitat i que n’ostenta la Presidència. Encapçala el procés junt amb ERC i no ha vacil·lat a l’hora de tirar endavant el referèndum. Josep Poblet, que a més d’Alcalde de Vila-seca és President de la Diputació, no pot quedar al marge d’aquesta convocatòria, amagant-se sota el paraigua de l’ambigüitat. Per altra banda, l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat reiteradament en el seu plenari el seu suport al Dret a Decidir del poble català i, encara més explicitament, s’ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum (en el Ple de març de 2017).

Però des de Decidim Vila-seca volem que l’Ajuntament expliciti el seu compromís amb la convocatòria de l’1-O. Per això, en el Ple d’aquest mes de juliol presentem una Moció per reclamar el compromís total de l’Ajuntament de Vila-seca amb el referèndum. Demanem que es comprometi a cedir TOTS els espais municipals habitualment emprats com a col·legis electorals i que manifesti el ple reconeixement, legitimitat política i vinculació del referèndum d’independència.

Us convidem a llegir la moció:

Download the PDF file .

No Comments

Post a Comment