Ahir al 3/24 sortia la notícia sobre quins municipis de Catalunya tenen risc d’inundació, la categoria d’aquest risc i la vigència del Pla d’Emergència pel Risc d’Inundacions.
I com ja és habitual amb el govern Segura, Vila-seca tot i tenir un risc d’innundació molt alt, el Pla d’Emergència està caducat i s’hauria de renovar.
I aquí ve la nostra denúncia i preocupació, ja que, tot i que el Pla d’Emergència només porta uns mesos caducat, coneixent la celeritat amb la que treballa el “govern cargol” de Pere Segura, és més que probable que els propers aiguats/inundacions ens agafin amb els deures per fer i més enllà de les repercussions a nivell de desastres materials, el fet de no tenir el Pla vigent pot comportar problemes a l’hora de rebre ajudes de les administracions superiors o que les assegurances es facin càrrec dels desperfectes ocasionats.
Sorprèn que el govern es gasti més de 300.000€ en una consultora que ens faci propostes de possibles projectes a la zona de Pachá/Aquopolis i sigui incapaç de contractar alguna empresa que ens actualitzi el Pla d’Inundacions dins del termini, quan aquesta feina no costaria ni un 10% i els efectes serien molt més positius pel municipi, especialment per a la Pineda. Però clar, actualitzar el DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil) no dona marge per fer vídeos impactants ni fotografies de campanya.