Tot i que en data de publicació d’aquesta comunicació, desconeixem quina ha estat la decisió final de l’equip de govern sobre la lectura d’un manifest suposadament “de consens” en els actes del Dia Internacional contra la Violència Masclista, el grup municipal Decidim Vila-seca ha decidit no sotasignar el manifest proposat per l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-seca, amb Vila-seca Segura al capdavant, i els grups del PSC i En Comú Podem, en ocasió del 25-N.

Des de l’equip de govern es dirà que aquest ha estat un document que ha buscat el consens. Això no és cert. Decidim Vila-seca va enviar una sèrie de propostes a afegir a dit manifest i cap d’elles no s’ha tingut en compte a data d’elaboració d’aquesta comunicació.

Aquestes propostes marcaven compromisos per dur a terme accions concretes i pràctiques de cara a lluitar contra la violència masclista des de l’àmbit municipal, com ara la creació d’un Pla Local contra la Violència Masclista i l’eliminació del nomenclàtor de la Pineda del nom del carrer de Plácido Domingo, després que aquest confessés haver comès abusos sexuals a col·laboradores seves.

Sense aquestes propostes concretes, el manifest no deixa de ser un brindis al sol sense cap contingut, una manera de complir amb l’expedient que converteix la lluita contra la violència masclista en una proclama buida que després del 25N quedarà oblidada en un calaix fins a l’any vinent.

Des de Decidim Vila-seca creiem que la violència masclista és una lacra contra la que cal lluitar amb tot el compromís i els recursos que calen, així que no podem signar un manifest que l’únic que fa és llençar unes paraules buides al vent.

Aprofitem l’avinentesa per anunciar que Decidim Vila-seca tampoc no assistirà a la manifestació organitzada per l’equip de govern per al 25N, no només perquè no estem d’acord amb el manifest, sinó també per denunciar el tracte rebut per l’Heura Lila per part de l’equip de govern. Des de fa anys, el col·lectiu feminista l’Heura Lila ha organitzat una manifestació a Vila-seca en el Dia Mundial contra la Violència Masclista. Enguany, però, la regidoria d’Afers Socials i Igualtat ha convocat una manifestació pròpia de manera unilateral i sense informar ni convocar l’entitat en cap moment, menyspreant així la tasca realitzada per l’Heura Lila en la lluita contra la violència masclista.

Per tot això, Decidim Vila-seca se suma a la manifestació unitària contra la violència masclista que se celebrarà a Reus el dissabte 25 de novembre a la tarda.